Nasz serwis internetowy może wykorzystywać ciasteczka, które służą identyfikacji Twojej przeglądarki podczas korzystania z naszej strony, abyśmy wiedzieli jaką stronę Ci wyświetlić.
Ciasteczka nie zawierają żadnych danych osobowych. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki internetowej.

Kurczak z ryżem po chińsku

kurczak

Jedno z moich ulubionych dań z kurczaka. Uwielbiam je przyrządzać, ponieważ zajmuje mało czasu, jest łatwe w przygotowaniu i idealne na obiad.

     

składniki

Składniki:

- 2 piersi z kurczaka

- 1 op. Chińska mieszanka warzyw na patelnię SAMSUNG

- 2 woreczki ryżu

- 1 op. Fix do potraw chińskich

- Olej do smażenia

- Sos sojowy

 

  Sposób przygotowania:

Przed przygotowaniem wszystkiego wyjmujemy mieszankę warzyw, żeby lekko rozmarzła. Przygotowujemy ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Piersi z kurczaka kroimy w paski i podsmażamy na patelni. Dodajemy rozmrożone warzywa do kurczaka i chwilę mieszamy. Przyprawę Fix mieszamy w 300 ml wody i wlewamy na patelnię. Całość mieszamy i gotujemy do momentu zgęstnienia sosu. Tak przygotowaną potrawę podajemy z ryżem. Smacznego!

Napisał:

avatar

Absolwentka Wydziału Prawa, Prawa Kanonicznego i Administracji Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego. Ukończyła studia magisterskie na WPPKiA na KUL oraz studia I stopnia na kierunku Ekonomia, specjalność Rachunkowośc w Wyższej Szkole Ekonomii i Innowacji w Lublinie. Ukończyła Studia Podyplomowe z zakresu Rachunkowości i podatków.

1 Komentarz do “Kurczak z ryżem po chińsku”

  1. avatar MarysiaL pisze:

    Od jutra zaczynam odchudzanie, kto sie odchudza ze mna? Nie bedzie latwo ale trzeba sie wziac za siebie. Mam juz dobry plan na chudniecie, wszyscy ktorzy sa chetni proponuje zaczac od wipisania w google – xxally radzi jak szybko schudnac

Zostaw odpowiedź

Komentarz