Nasz serwis internetowy może wykorzystywać ciasteczka, które służą identyfikacji Twojej przeglądarki podczas korzystania z naszej strony, abyśmy wiedzieli jaką stronę Ci wyświetlić.
Ciasteczka nie zawierają żadnych danych osobowych. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki internetowej.

Letni deser z borówkami

Lato

lato

Lato to czas świeżych owoców.

Nie żałujmy sobie więc witamin i przemieńmy je w słodkie lekkie desery.

Lato

Składniki:

 

-4200 ml śmietany 30%

 

-opakowanie serka mascarpone

 

-50 dag borówek lub jagód

 

-10 dag malin

 

-kruche herbatniki

 

-3-4 łyżki cukru pudru

 

Przygotowanie:

Owoce płuczemy i odsączamy na durszlaku. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy pod koniec cukier puder i serek mascarpone. Odkładamy garść borówek do dekoracji, resztę owoców dodajemy do ubitej masy i mieszamy. Na dnie pucharków rozkruszamy herbatniki. Wlewamy masę owocową i jeszcze raz posypujemy pokruszonymi herbatnikami i pozostałymi borówkami.

Możemy podawać od razu po przygotowaniu lub lekko schłodzone.

2

Napisał:

avatar

Absolwentka Wydziału Prawa, Prawa Kanonicznego i Administracji Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego. Ukończyła studia magisterskie na WPPKiA na KUL oraz studia I stopnia na kierunku Ekonomia, specjalność Rachunkowośc w Wyższej Szkole Ekonomii i Innowacji w Lublinie. Ukończyła Studia Podyplomowe z zakresu Rachunkowości i podatków.

Brak komantarzy.

Zostaw odpowiedź

Komentarz