Nasz serwis internetowy może wykorzystywać ciasteczka, które służą identyfikacji Twojej przeglądarki podczas korzystania z naszej strony, abyśmy wiedzieli jaką stronę Ci wyświetlić.
Ciasteczka nie zawierają żadnych danych osobowych. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki internetowej.

Letnia sałatka z selerem naciowym

lato

Lato to czas ogromnych możliwości jeśli chodzi o sałatki. Z paru składników możemy zrobić pożywną i bardzo smaczną sałatkę. Dziś proponujemy sałatkę z selerem naciowym i szynką, w ekspresowym wykonaniu.

   

Składniki:3

- Seler naciowy (ok.5 łodyg);

- Puszka kukurydzy;

- Czerwona papryka;

- 25 dag szynki;

- 3 jajka;

- Majonez;

- Sól, pieprz do smaku;

 

Sposób przygotowania:

Zaczynamy od ugotowania jajek, aby mogły przestygnąć do czasu, kiedy pokroimy resztę składników. Szynkę oraz paprykę kroimy w kostkę. Seler naciowy kroimy w drobne paseczki. Dodajemy odcedzoną kukurydzę. Jeśli jajka ostygły, kroimy je w kostkę i dodajemy do całości. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy z dwiema łyżkami majonezu. Smacznego!

Napisał:

avatar

Absolwentka Wydziału Prawa, Prawa Kanonicznego i Administracji Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego. Ukończyła studia magisterskie na WPPKiA na KUL oraz studia I stopnia na kierunku Ekonomia, specjalność Rachunkowośc w Wyższej Szkole Ekonomii i Innowacji w Lublinie. Ukończyła Studia Podyplomowe z zakresu Rachunkowości i podatków.

Brak komantarzy.

Zostaw odpowiedź

Komentarz