Nasz serwis internetowy może wykorzystywać ciasteczka, które służą identyfikacji Twojej przeglądarki podczas korzystania z naszej strony, abyśmy wiedzieli jaką stronę Ci wyświetlić.
Ciasteczka nie zawierają żadnych danych osobowych. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki internetowej.

Pierś z kurczaka nadziewana serem i pieczarkami

Kurczak – mięso, które można przyrządzić chyba na tysiąc sposobów. Każdy z nas chyba zna klasycznego devolaya. Ja postanowiłam poeksperymentować i przyrządzić inną wersję tego dania. Pierś z kurczaka nadziewana serem i pieczarkami -  - devolaySkładniki 1. Podwójny filet z piersi kurczaka ( jak największy) 2 szt. 2. Pieczarek ok. ½ kg 3. ser żółty – kilka plastrów 4. przyprawa do kurczaka 5. sól, pieprz 6. masło do smażenia 7. mąka pszenna ( do oprószenia mięsa) 8. oliwa z oliwek do smarowania Filet z kurczak myjemy, wykrajamy z niego kotlety, można je lekko rozbić. Mięso nacieramy oliwą i przyprawiamy. Pieczarki kroimy na plasterki, solimy i smażymy na maśle. Na każdy kotlet kładziemy plaster sera i trochę pieczarek. Zawijamy, spinamy wykałaczką lub związujemy nitka,żeby się mięso nie rozwinęło podczas smażenia, obtaczamy w mące. Gotowe mięsne roladki obsmażamy na maśle, dodajemy pozostałe pieczarki, dodajemy trochę wody i dusimy pod przykryciem przez ok. kwadrans. Powstały sos zagęszczamy mąką. Smacznego!!!

Napisał:

avatar

Absolwentka Wydziału Turystyki i Geografii Wyższej Szkoły Gospodarki w Bydgoszczy. Ukończyła studia Magisterskie na Wydziale Nauk o Ziemi i Gospodarki Przestrzennej UMCS w Lublinie

Brak komantarzy.

Zostaw odpowiedź

Komentarz