Nasz serwis internetowy może wykorzystywać ciasteczka, które służą identyfikacji Twojej przeglądarki podczas korzystania z naszej strony, abyśmy wiedzieli jaką stronę Ci wyświetlić.
Ciasteczka nie zawierają żadnych danych osobowych. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki internetowej.

Sałatka z fasolką szparagową i kukurydzą

lato

Lato w pełni, na brak warzyw nie możemy narzekać. Wykorzystajmy zatem jeszcze rosnącą fasolkę szparagową z kilkoma innymi składnikami.

 

Składniki:

- 30 dag fasolki szparagowej

2

- Puszka kukurydzy

 

- Puszka fasoli czerwonej

- 3-4 jajka

- Majonez

- Sól, pieprz do smaku

Fasolkę myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy w osolonej wodzie. Gotujemy jajka na twardo. Gdy ostygną kroimy je w kostkę.  Na spód miski wsypujemy fasolkę, następnie warstwami dodajemy na fasolkę odcedzoną kukurydzę, czerwoną fasolkę i jajka. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Wierzch smarujemy dwiema łyżkami majonezu. Smacznego!

4        

Napisał:

avatar

Absolwentka Wydziału Prawa, Prawa Kanonicznego i Administracji Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego. Ukończyła studia magisterskie na WPPKiA na KUL oraz studia I stopnia na kierunku Ekonomia, specjalność Rachunkowośc w Wyższej Szkole Ekonomii i Innowacji w Lublinie. Ukończyła Studia Podyplomowe z zakresu Rachunkowości i podatków.

Brak komantarzy.

Zostaw odpowiedź

Komentarz