Nasz serwis internetowy może wykorzystywać ciasteczka, które służą identyfikacji Twojej przeglądarki podczas korzystania z naszej strony, abyśmy wiedzieli jaką stronę Ci wyświetlić.
Ciasteczka nie zawierają żadnych danych osobowych. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki internetowej.

Sałatka z makaronem ryżowym i brokułami

Bardzo smaczna i pożywna sałatka z dodatkiem pora. Przełamuje on  delikatny i łagodny smak sałatki. Por to roślina z rodziny czosnkowatych. Należy jednak pamiętać, że delikatniejsze w smaku są części białe, zielone natomiast są bardziej aromatyczne.  

 

Składniki:

  • sałatka z makaronem ryżowym 125 dag szynki
  • 25 dag żółtego sera
  • puszka kukurydzy
  • opakowanie makaronu ryżowego (250 g)
  • biała część pora
  • brokuły
  • majonez
  • sól, pieprz

 Sposób przygotowania:

  1. sałatka z makaronem ryżowym 2makaron ugotuj według informacji na opakowaniu, ostudź.
  2. Szynkę i żółty ser pokrój w kostkę.
  3. Odcedź kukurydze na sitku.
  4. Brokuły podziel w drobne różyczki i ugotuj w osolonej wodzie (al dente).
  5. Odkrój białą część pora. Przekrój ją wzdłuż, dzieląc na dwie części. Poszatkuj w drobne paseczki.
  6. Wszystkie przygotowane składniki wymieszaj z majonezem. Dopraw solą i pieprzem.

 sałatka z makaronem ryżowym 3

 

Napisał:

avatar

Absolwentka Wydziału Prawa, Prawa Kanonicznego i Administracji Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego. Ukończyła studia magisterskie na WPPKiA na KUL oraz studia I stopnia na kierunku Ekonomia, specjalność Rachunkowośc w Wyższej Szkole Ekonomii i Innowacji w Lublinie. Ukończyła Studia Podyplomowe z zakresu Rachunkowości i podatków.

1 Komentarz do “Sałatka z makaronem ryżowym i brokułami”

  1. avatar xxx pisze:

    pyszna sałatka : )

Zostaw odpowiedź

Komentarz