Nasz serwis internetowy może wykorzystywać ciasteczka, które służą identyfikacji Twojej przeglądarki podczas korzystania z naszej strony, abyśmy wiedzieli jaką stronę Ci wyświetlić.
Ciasteczka nie zawierają żadnych danych osobowych. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki internetowej.

Sałatka z paluszków rybnych

Kolacja, w przeciwieństwie do  śniadań, to czas gdy każdy może decydować co by chciał zjeść.  Problem jednak pojawia się gdy jakiś składnik się kończy a wszyscy mają na niego ochotę. Co wtedy zrobić? Najlepiej improwizować :) Gdy w zamrażalniku została ostatnia paczka paluszków rybnych a  akurat tego dnia wszyscy mają na nie ochotę przychodzi chwila eksperymentowania. Eksperyment wspomagany jest przez producenta paluszków rybnych (inspiracja przepisem na opakowaniu).

sałatka z paluszków rybnych 1Składniki:

  • 10 – 15 paluszków rybnych
  • 1 sałata lodowa
  • 1 – 2 duże pomidory
  • 1 – 2 łyżeczki miodu
  • 1 – 2 łyżeczki musztardy

 

sałatka z paluszków rybnych 2Sposób przygotowania:

1. Paluszki usmażyć zgodnie z przepisem producenta

2. Sałatę pokroić na drobne kawałki

3. Pomidora pokroić w kostkę

4. Miód i musztardę wymieszać na jednolitą masę

5. Sałatę i pomidora wymieszać, polać sosem miodowo-musztardowym

6. Usmażone paluszki rybne pokroić na kawałki (każdy na 4 kawałki), sałatka z paluszków rybnych 3dodać do przygotowanych wcześniej składników

7. Wszystko razem jeszcze raz przemieszać.

Smacznego!

 

sałatka z paluszków rybnych 4

 

 

Napisał:

avatar

Absolwentka Wydziału Nauk Ekonomicznych i Zarządzania na Uniwersytecie Mikołaja Kopernika w Toruniu ukończyła studia podyplomowe na Wydziale Prawa Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie w zakresie Zarządzania funduszami strukturalnymi i prawa Unii Europejskiej

Brak komantarzy.

Zostaw odpowiedź

Komentarz